dinsdag 21 januari 2014

Week 12 in Melbourne


16-22 december

Net als vorige week niet veel bijzonders gebeurt deze week.  De enige verandering is dat Dimitri ons maandag had gevraagd om enkele dagen zijn pannenkoekenshift over te nemen omdat hij een tijdelijke job heeft. Dat betekent dat we dinsdag tot donderdag elk om beurt om 6.45u in de keuken mogen staan om pannenkoeken te bakken voor de gasten. Gelukkig was het een vrij rustige week en werden we niet overdonderd door vroege vogels. We hebben geen klachten gekregen dus ze zullen wel eetbaar zijn geweest!

Donderdag bijzonder warme dag gehad en vrijdag hing de warmte nog altijd wat in de lucht. Omdat er toch niet zoveel te doen was in het hostel, besloten we rustig aan te doen. Er waren wel geteld twee dubbele bedden die moesten worden gemaakt en vijf gewone bedden, wat ons de kans gaf om regelmatig een pauze in te lassen. De pauze waren nodig omdat Verena nogal wat last had van haar hooikoorts en ik had wat last van mijn keel, dat maakte het op en neer rennen net iets lastiger. Daarna hebben we ons klaar gemaakt om het weekend in te duiken.
Samen met onze interim housekeeper Ivar, besloten we naar het CS-event in Fiztroy Beer Garden te trekken. Ivar is een vree toffe gast, maar we leerden die avond toch een andere kant van hem kennen. Hij had een enorm oogske op de buitensmijter. En had moeite om dat te verbergen! Het was hilarisch om hem te bezig te zien. Telkens wanneer hij iemand zag die hem wel aanstond, riep hij: “Well hello, how are you!” Hij zegt het wel niet zodat de persoon in kwestie het kan horen, maar had al van iemand het commentaar gekregen dat hij daarmee moest opletten omdat hij anders wel eens motten zou kunnen krijgen. Maar we hebben ons vree goed geamuseerd met hem ook al was het van korte duur, want tegen elf uur waren we allebei zo mottig als een ei en verlangden we naar ons bedje. Ivar was lichtjes teleurgesteld omdat hij nog een mogelijke date had in Hotel Barkley. :p

Zaterdag begonnen we na een zweterige nacht vol koortsrillingen en hoestpartijen, aan de weekendshift. De Duitse meisjes zijn eindelijk weg, ze vertrekken op vrijwillige basis omdat ze verder trekken naar Sydney om er kerst en nieuw te vieren. Niet dat iemand hen hier zal missen. Omdat Gavin nog geen vervangers had gevonden hadden we onszelf aangeboden. Extra centjes! Er was opnieuw niet echt veel te doen en samen met Laura (diegene die normaal het weekend doet) en Catherine (die met ons de week doet) werden de kamers op het gemakske schoongemaakt. Daarna waren we allebei compleet kapot: er zaten duidelijk nog ziektekiemen in ons lijf en de enige oplossing was het uitzweten en slapen. En dat hebben we dan ook maar gedaan. Tegen de avond werden we wakker en hebben vlug nog iets gegeten en enkele theetjes gedronken en daarna nog enkele films bekeken (“Pitch Perfect” voor de tweede keer maar hij blijft goed!). En daarna opnieuw bedje binnen.

Ook zondag hadden we ons opgegeven om te helpen met de housekeeping. Helaas nog altijd even mottig als gisteren, althans ik toch. We waren echter slechts met drie maar aangezien er toch niet overdreven veel werk was, was het doenbaar. Daarna had ik het rijk voor mij alleen omdat Verena had afgesproken met Dylan (van de CS-events) om een filmnamiddagje te houden. (movie en dinner eigenlijk maar Verena is nog altijd in de ontkenningsfase :p). Ik heb de namiddag gepasseerd samen met Ivar. We hebben samen “Pineapple Express” bekeken, een film die Verena mij al lang had aanbevolen, maar het was niet zo’n succes. Nog een voordeel dat James Franco meespeelde anders was ik wellicht in slaap gevallen :p (laten we het op mijn zieke en vermoeide lichaam steken). Daarna was ik compleet versleten en ben ik w at gaan rusten, om te bloggen en wat muziek te beluisteren.


Marieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten