woensdag 11 februari 2015

Fruit plukken juni


Onze baas Murray, een goedlachse en altijd goedgehumeurde kerel, komt iedere dag een à twee keer langs om ons te 'controleren'. Hij doet de kwaliteitscontrole: is al het fruit geplukt en zijn de steeltjes er compleet af. Niet dat hij zeer streng is, eigenlijk komt hij gewoon een praatje maken en wat roddelen over de andere plukkers! De 1e weken waren het korte gesprekjes: 'Good picking' en 'bloody good' was vaak de start van de conversatie.




Naarmate de tijd vorderde leerde we elkaar beter kennen. Zo kon hij niet over het feit dat we in onze auto leefden!

Hij stelde ons voor aan zijn collega Robert, een bijzonder vriendelijke man die volgens Murray een klein hartje heeft. Robert werd dan onze connectie voor gratis warme douches!














Op de kampeerplek leerden we Phil, Shane en Nuria kennen. Phil een surfer op leeftijd (43 met een serieus drankprobleem) kwam zich aan ons voorstellen en nodigde ons uit om hem te vergezellen aan zijn kampvuur. Die avond zijn we er niet heengegaan, na een ganse dag plukken te moe om te socializen. De dag nadien kwam Shane de uitnodiging nog eens verlenen en gingen we dan maar aan het vuur zitten. Aangezien het na zonsondergang vrij koud werd, was het vuur bijzonder aangenaam. Aan het vuur zaten Phil en Nuria (een zwijgzame dame die soms hilarische opmerkingen maakt). Het was een fijne avond, bijzonder gezellig en we proefden voor het eerst eten bereid op een open vuur!


De dag nadien kookten we een curry voor iedereen rond het vuur. Iedereen legt wat geld bij en zo konden we een lekkere en voedzame maaltijd bereiden! Beter dan een potje noodles. Iedereen kookte voor iedereen de komende week. Zo maakte Nuria een Spaans gerecht met chorizo, ajuin en aardappelen en Phil maakte een spaghetti. Sommige avonden werden we vervoegd door andere plukkers en reizigers. We besloten niet iedere avond naar het vuur te gaan aangezien we al snel in het snotje hadden dat de drank rijkelijk vloeide en de sfeer soms compleet omsloeg.

Phil vertelde ons dat hij het plukken maar niks vond en dus ging vertrekken. Nuja een dag later was hij terug aangezien hij een job als opzichter had gevonden. We verhuisden van kamp waar een koppel met hun caravan kampeerden. Charmaine, Bryan en zijn broer Jeffrey hadden de plek hun thuis gemaakt: een mooie plek aan het water met een vuurtje en een zeil over het vuur zodat als het regent je nog steeds gezellig aan het vuur kan zitten!

De avonden waren gevuld met filosofische gesprekken en het idee om een tweede jaar te blijven werd steeds aantrekkelijker!

Op onze vrije dagen (als het regent!) hebben we de lokale bezienswaardigheden maar eens gaan bekijken. Onderweg naar het werk rijden we voorbij 'The black stump', een gigantische boomwortel!

Eind juni besloot Phil dan toch zijn boeltje te pakken en verder te trekken. Hij nodigde ons uit naar zijn afscheidsfeestje in Waikerie (zo'n 70 km van Renmark). Omdat we wel een uitje verdiend hadden, trokken we naar het feestje. Gratis bbq!!! Het was een heleboel entertainment op zich om dronken Phil het eten te zien klaarmaken over hete kampvuur! Het werd een supergezellige avond met veel vlees en drank! Wij kropen op een redelijk uur in ons bed, terwijl de andere gezellig verder deden. De volgende dag moesten we vroeg uit de veren om terug op tijd op het werk te staan.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten