donderdag 10 april 2014

Week 18-19 in Melbourne

27 jan- 9 febr

Tijdens week 18 is er niet echt iets speciaals gebeurt, behalve de dagelijkse sleur van het schoonmaken en de vruchteloze zoektocht naar een auto.

Zaterdag 1 febr hebben we het Yalukit Wilum Ngargee festival bijgewoond. Het was een zonovergoten namiddag, de optredens die we er zagen een mengeling van traditionele en modernere interpretaties van Aboriginal muziek. De dag werd afgesloten met een “Sunset ceremonie”. De ceremonie werd ingeleid door een bezield betoog waarin de clash tussen de culturen aan de kaak werd gesteld. Daarna werd al dansend een verhaal verteld en werden we uiteindelijk uitgenodigd/ meegesleurd om deel te nemen, wat de verbroedering tussen verschillende culturen symboliseerde.

 Zondag 2 febr hadden we met Sonja afgesproken om naar het strand te trekken om er lekker te bakken en braden, en af te koelen in het warme zeewater.Onderweg zagen we de kleurrijk versierde motards die deelnamen aan de Pride Parade.
Maandag 3 febr schreeuwde Ivar plotseling moord en brand toen hij gebeten werd. Na microscopisch onderzoek van zijn matras ontdekte hij een BEDBUG! Zijn matras vloog onmiddellijk op de gang en werd compleet doordrenkt met een insectdodende spray. Hij eiste dat de kamer ook zo snel mogelijk werd behandeld.

We gingen die avond normaal gezien nog een filmpje kijken met Sonja, maar die had er plotseling geen zin meer in.


Het ging die week helaas van kwaad naar erger. Op dinsdag morgen bleken Verena en ik er alleen voor te staan. Er was zodanig veel werk dat onze gesprekken beperkt bleven tot sleutelwoorden zoals: borstel, mop, kussensloop, vuilzak, ....

Op woensdag brak de hel compleet los. Het bezoek van de “bugspray man” werd voortdurend uitgesteld, met als gevolg dat ik op woensdag tijdens een kort tukje compleet lek geprikt werd door die vieze beesten. Mijn rug zag er door al die rode bobbels uit als een bergketen: het Oeralgebergte of zo. De jeuk was zo onverdraagzaam dat we er een dikke laag tandpasta opsmeerden. Ik besloot daarna om de nacht door te brengen in een ander bed!

Dat betekende dat we op donderdag 6febr onze kamer moesten leegmaken zodat de bedbugman uiteindelijk zijn werk kon doen. Na de housekeeping zat er voor ons niets anders op om al onze kleren en zakken te wassen. We hebben onszelf daarbij getrakteerd op een pintje om de moed erin te houden.

We besloten deze zware week af te sluiten met het verjaardagsfeestje van Andrea in Big Mouth.


 
Zondag 9 febr was het de laatste dag van het St Kilda festival! Er waren allerlei optredens, eetkraampjes en winkelstalletjes op en rond St Kilda Beach. We hebben aan een eetkraampje waar het heel lekker rook “Jamaican Jerky Chicken” met dumplings aangeschaft. Heerlijk gekruide kip met zoete deegbolletjes. Mmm, het was super lekker.We konden de catacombes onder de brug gaan bekijken. Deze werden vroeger gebruikt als ijscremerie en taverne, waar een prachtig staaltje van muurwerkarcheologie was te zien. Daarna hebben we nog wat rond gekuierd langs de vele stalletjes en we onze eerste souvenirs aangeschaft: een badge van St Kilda festival. We zijn ook nog enkele optreden gaan bekijken, maar de muziek was niet zozeer ons ding, dus zijn we maar huiswaarts gekeerd.


Verena & Marieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten