vrijdag 30 mei 2014

Week 20 in Melbourne10- 16 feb

Ons housekeepingteam werd opnieuw vervoegd door een oude bekende, Rachael. Samen met haar zus Rebecca vormden we opnieuw een volledig team, hoera! Nu moeten we niet langer alles alleen doen.

Dinsdag 11 febr hebben we onze eerste auto gaan inspecteren, allebei wat onzeker over onze capaciteiten om een goede auto te herkennen (lees: nougat bollen). Maar toen we er aankwamen zagen we onmiddellijk dat er van alles aan scheelde. De carrosserie zat vol met deuken en roestvlekken. De binnenbekleding was onbestaand en de gordels werkten ook niet meer naar behoren. Het was ons nogal snel duidelijk dat dit wrak het niet ging worden.

De dag erna hadden we ons oog laten vallen op een andere auto op gumtree. We konden hem ook onmiddellijk gaan bekijken en er zelfs een ritje mee maken. Deze auto leek ons wel OK en dus besloten we een afspraak te maken met een garagist om hem te laten keuren. Helaas bleek na de keuring dat er van alles aan de auto mankeerde en dat we heel kosten eraan zouden hebben vooraleer we ermee op de baan zouden kunnen. Dit grapje koste ons 176 AUD. Het was een serieuze domper op ons gemoed, we waren al helemaal klaar om te vertrekken.

De zoektocht naar een auto ging verder maar nogal op een laag pitje :(

Zaterdag besloten we dat het tijd was om nog eens een museum te bezoeken. We bezochten het “museum of immigration”. We hielden een fotosessie in de replica's van de boten die gedurende de 18e en 19e eeuw werden gebruikt om vanuit Europa naar Australie te komen. 
We doorliepen de rest van de tentoonstelling vrij snel, aangezien het museum eerder een verheerlijking was van Australiƫ als beloofde land.
 
Immigranten uit specifieke landen, nationaliteiten die reeds in grote getale in AustraliĆ« vertegenwoordigt werden, moesten toelatingstesten doorlopen. Deze testen waren bijzonder moelijk doordat ze in een voor hen vreemde taal waren opgesteld.
Wanneer het intellectuelen betrof (mensen die meerdere talen machtig waren), werd hen een test in het Nederlands voorgeschoteld. We bekeken ook een aantal filmfragmenten die verhaalden over de Wereldoorlogen. 
Er liep ook een tentoonstelling over mode in de Moslima cultuur. Het boodt ons inzicht in hun opvatting over een gesluierderde levenstijl. Het kwam er eigenlijk op neer dat ze de hedendaagse mode en trends probeerden te vertalen naar een kledijstijl die voldoet aan hun eisen.

Zondag 16 febr is Ivar verhuist naar een ander hostel, dichtbij zijn job In Vapiano. We hielpen hem mee te verhuizen en hij was helemaal extatisch toen hij alle extra's ontdekte in zijn nieuwe hostel (snacks op de tafel, een handdoek, propere badkamers, werkende frigo’s en ga zo maar door).

Verena en Marieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten