dinsdag 8 oktober 2013

Taronga Zoo

Donderdag 26 september

Vandaag hebben we de Hop On-Hop off boot vanuit Circular Quay genomen naar Taronga Zoo. Het was redelijk winderig, waardoor de bemanning moeite had om aan te meren. Vanop die boot hadden we een prachtig zicht op “The Operahouse” en "The Harbour Bridge".

Na het aanmeren, moesten we nog een kleine stukje wandelen tot aan de ingang van Taronga Zoo. We hebben eerst een lunchpauze ingelast met vreemde geluiden op de achtergrond. Die geluiden bleken uit het zeehondenbassin te komen.

We zagen er ook deze schattige pinguins. Hun buitelingen in het water moesten we gewoon vastleggen :D Helaas wil het filmpje voorlopig niet uploaden, maar we zoeken naar een oplossing. Eventjes geduld dus!We zagen in de zoo voor het eerst kangoeroes en wallabies (maar vraag ons niet naar het verschil tussen de beide).De platypus (vogelbekdier) viel helaas niet te bespeuren, maar de echidna (mierenegel) was zo schattig en maakte alles goed. De Tasmaanse duivel was op het eerste zicht ook verdwenen tot we hem languit op zijn rug in zijn donker nest zagen “knurren”. Daarna zijn we naar de zeeleeuwenshow en de vogelshow gaan kijken.
De sneeuwuil die al tien deze show opvoerde besloot net vandaag om er de brui aan te geven tot groot jolijt van het publiek, maar de crew was lichtjes in paniek omdat de volgende vogel, een papegaai, zijn natuurlijke vijand is.

Het spectaculairst aan de show was een gier met een vleugelspanwijdte van drie meter, die door de sterke wind zich in allerlei bochten moest wringen om op de voorziene plek te kunnen landen.
We hebben ook nog een heel zeldzame boom gezien die stamt uit de tijd van de dinosaurussen, waarvan men dacht dat hij uitgestorven was.

Na wat verloren te zijn gelopen , één giftige spin en een paar schattige springmuizen later zat de dag er al op.

De terugtocht met de boot verliep nog woester dan de heenreis.


Na het avondeten hebben we onze rugzakken gemaakt om ‘s anderendaags te kunnen vertrekken op avontuur met Antoine door “The Blue Mountains”!

Marieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten