donderdag 17 oktober 2013

Week 1 in Melbourne

4 oktober-6 oktober

We hebben een goedkoop hostel gevonden waar we dan maar boekten voor een week. Vermeldenswaardig uit ons eerste week is de ontmoeting met een couchsurffer, Ollie (Dance), vrijdag 4 oktober. We hebben een profiel aangemaakt op de couchsurfsite, en hij stelde zelf voor om bij hem op de zetel te gaan crashen. Nuja bleek achteraf dat hij de zetel van zijn ouders bedoelde, aangezien de 40-jarige keirel niet over een eigen thuis beschikt en ook eigenlijk geen job heeft. We wandelden langs de kuststrook bij St Kilda, waar hij ons een aantal dingen kon over bijbrengen. Zo wist hij ons te vertellen dat het eigenlijk een bijna afgesloten baai is, en dus niet echt aan de open zee lag. Hij toonde ons ook een restaurant waar je zelf bepaald wat je betaald. We hebben dan ook nog kort eens naar de botanische tuin gaan kijken, en daar verliet Ollie ons om partycrashers tegen te houden (op een verjaardagsfeestje van een veertienjarige). Ik denk dat het vrijwel uitgesloten is dat we nog bij Ollie zullen gaan maffen J

Zaterdag en zondag hebben we dan onze cv’s gaan uitdelen. Het was niet echt een onverdeeld succes, aangezien 70% van de winkels die we bezochten uitsluitend online cv’s aannemen. Zondag hebben we ons dan ook vol overgave op die sites gestort, maar ons enthousiasme werd vrijwel direct in de kiem gesmoord toen bleek dat voor iedere sollicitatie een waslijst aan vragen moest worden ingevuld. We hebben een tiental cv’s doorgezonden en nu is het dus afwachten!

Wat enorm opvalt hier in Melbourne zijn mensen met haarkleuren die verre van natuurlijk zijn. Aangezien ze met zoveel zijn spelen we bingo. Iedere keer we iemand spotten met knalroze, grasgroen of een andere vreemde haarkleur voegen we die toe aan ons lijst. Om elkaars aandacht te vestigen op de meestal prachtcreatie zeggen we dan bingo!


Verena

Geen opmerkingen:

Een reactie posten