donderdag 17 oktober 2013

Week 2 in Melbourne

7 oktober-13 oktober

Maandag hebben we een wandeling gemaakt langs alle arcades van de stad. Deze arcades zijn een soort van overdekte winkelstraten die vaak voorzien zijn van kunstige gietijzeren constructies.

De wandeling leidde ons ook via kleine steegjes die volgepropt zijn met eetgelegenheden. Deze al smalle straatjes zijn overladen met stoelen, tafels en parasolletjes. Wat een schouwspel aan kleuren en geuren oplevert.

Aangezien het weer niet echt meezat zijn we dan maar terug naar het hostel gegaan waar we nog wat verder zochten naar een job.

Dinsdag was het fantastisch weer en besloten we een tweede wandeling te ondernemen. Deze wandeling leidde ons eerst langs de rivier en zo de ‘Royal Botanical Gardens’ in.
We hebben een aantal uren door deze natuurpracht gelopen, en zagen er een mooi stel zwarte zwanen vergezeld door hun mini’s (die blijkbaar wit zijn bij de geboorte).We hebben er een grote variƫteit aan bloemen en vogels gezien. We hebben dan de wandeling hernomen en genoten van het mooie weertje.
Na een late lunch zijn we dan afgezakt naar de ‘Flagstaff Gardens’, een park nabij ons hostel. Ik heb er het boek dat Lien me gegeven heeft voor mij B-day ‘het profiel’ verslonden :D Marieke lag naast me te maffen. Terug in het hostel bleek Marieke een verbrand gezicht te hebben en mogelijk een zonneslag te hebben. Redder in nood bleek Flamigel die de roodheid al snel omtoverde naar een gezonder kleurken.

Woensdag zijn we naar het ‘Ian Potter instituut’ gegaan. Daar hebben we een tentoonstelling over woestijnen (‘Dust’), de afgebrande en heropgebouwde uniefgebouwen en een klassieke collectie bekeken. De klassieke collectie was bijzonder klein, maar bevatte wel een aantal prachtige exemplaren (beschilderd aardewerk uit de Griekse periode, beeldjes en Romeinse munten).

De laatste tentoonstelling omvatte een aantal Aboriginal kunstwerken.

Vb uit museum van Sydney, aangezien er geen foto's mochten worden genomen
De schilderijen vertellen allemaal een verhaal, maar dat staat niet vermeld op de infoborden bij deze werken. Er werd verteld dat de Aboriginalgemeenschappen eigenlijk niet echt positief staan tegenover hun kunst in Westerse musea. Ze willen hun cultuur niet echt delen met de Westerlingen. Een aantal kunstenaars lossen dit op door gewoon bv bomen te schilderen, al ontgaat ons waarschijnlijk een diepere betekenis.In de namiddag zijn we dan nog eens naar St Kilda gegaan. We hebben er in de winkelstraat nog wat cv’s uitgedeeld en bijzondere winkeltjes ontdekt.

We zijn dan ook nog eens naar de botanische tuin gewandeld waar we ons innnerlijk kind volgden en een tijdje op de schommel hebben doorgebracht :D
Vrijdag hadden we plannen, maar daar werd een kruis over gemaakt toen ik in het bed van Marieke een beestje aantrof. Ik had eerder deze week een aantal beten op mijn arm, die uiteraard gigantisch waren opgezwollen. Allison (de hostelverantwoordelijke) bevestigde ons vermoeden BEDBUGS! De rest van de dag hebben we al onze kledij gewassen, onze zakken en de rest van onze spullen in zakken gestoken die ze de dag erna in de zon zou leggen. De warmte van de zon doodt de rest van de beestjes. Die nacht hebben we niet zo goed geslapen in onze nieuwe kamer, maar tot nog toe blijken we bedbugfree :D Een pro aan deze mindere situatie is dat al onze kledij een gratis wasbeurt heeft gekregen!

Zaterdag zijn we opnieuw naar de ‘Flagstaff Gardens’ gegaan waar we in de zon genoten van een pintje en een spelletje manillen. Zondag was het weer slecht en hebben we dan maar terug naar werk gezocht en wat aan de blog geschreven. 

Verena

Geen opmerkingen:

Een reactie posten